Tänään oli ompelupäivä. Ompeleminen on mielestäni ihan kivaa joskus, mutta sitä ei tule harrastettua niin usein kuin vaikkapa neulomista. Kai se koneen esille ottaminen laiskottaa...

Rästilistalla oli tällä kertaa parit housujen lyhennykset sekä hieman harvinaisempi homma: huivin puolitus. Tuttavani oli saanut lahjaksi pashminahuivin, jonka leveys oli suunnilleen 60 cm. Huivi oli hänen mielestään liian leveä, joten sain tehtäväkseni halkaista sen keskeltä. Toimenpide onnistui hyvin, eikä harjaantumaton silmä varmaan huomaakaan, mitä on tehty.

Näiden jälkeen jäi vielä ompelukuume, joten päätin ommella vielä keittiöön verhot, joihin ostin kankaan häpeällisen kauan aikaa sitten. Niissä ei kauaa nokka tuhissut, ja tässä on tulos:

'

Valo hieman häikäisee; oli hankalaa saada kuva ikkunaa vasten! Keskellä roikkuu muutama pieni paperinarupallo, joiden tekoa kokeilin viime vuoden lopulla. Alhaalla edessä on kankailla päällysetty maitopurkki, johon keräilen kolikoita. Pian saan jo uuden telkkarin... Ehkä.