Kaurakeksit on Niin Hyviä. Löysin kotipaikastani vanhan keittokirjan, ja keittokirjasta tämän hyvän kaurakeksiohjeen, johon on hyvä pistää vaikkapa kaapin perältä vanhaksi menevät kaurahiutaleet. Tahdon jakaa sen kaikkien kaurakeksien ystävien kanssa. :)

 

Herkulliset kaurakeksit

n. 25-30 kpl

Tarvitset:

125 g      sulatettua voita tai margariinia

1½ dl       sokeria

(1 dl         rusinoita)

1 dl           vehnäjauhoja

4½ dl        kaurahiutaleita

1 tl             soodaa

½ dl           kermaa

 

Tee näin:

Sekoita kuivat aineet (paitsi sooda) sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää se lopuksi taikinaan.

VINKKI: Kermana voi käyttää myös maustamatonta ruokakermaa; olen käyttänyt monesti, kun kermaa ei ole tullut ostettua.

Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita uunipellille ja painele ne tasaiseksi.

VINKKI: Käytä kahta ruokalusikkaa annostelussa: ota taikinaa toiseen lusikkaan, pudota toisen avulla pellille ja paina kuperalla puolella tasaiseksi. Keksit laajenevat uunissa, joten noin puoli ruokalusikallista taikinaa riittää yhteen keksiin hyvin.

Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia.