Olen ommellut pitkin viikkoa uutta laukkua, josta toivottavasti tulee myös uusi lempilaukkuni; sen verta paljon siinä on ollut hommaa... Ja jatkuu vielä.

Ompelun lomassa päätin tänään tehdä jotain hyvää. Selailin kokkauskirjojani ja netin reseptejä, ja päädyin lopulta erääseen ohjeeseen, jonka löysin keittokirjastani. Ohjeen nimeä en mainitse, sillä mokasin sen, ja tulos olikin jotain hieman muuta kuin piti...

Hyvää siitä kuitenkin tuli, myös mieheni myönsi sen, joten päätin kirjoittaa tuon "mokareseptin" ylös. Ainesten määrät olen arvioinut, sillä alkuperäisestä ohjeesta jäi jonkin verran tavaraa pois.

Outo pannukakku

Tarvitset:

1 l          maitoa tai maitojauheesta tehtyä maitoa

n. 8 dl   vehnäjauhoja   TAI    3 dl ohrajauhoja ja n. 5 dl vehnäjauhoja

4            kananmunaa

1 dl       sokeria

1 tl         suolaa

1-2 tl     kardemummaa

Tee näin:

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää maito ja mausteet, sekoita. Lisää jauhot vähitellen. Taikina oli mielestäni huomattavasti löysempää kuin pannukakkutaikina yleensä, mutta jauhojen määrällä taikinan koostumusta voi muunnella mielensä mukaan. Löysästä taikinastakin tuli ihan kiinteä kakku.

Paista pannukakkua 175 asteessa noin 30-35 minuuttia. Jos kakkuun tulee paiston aikana ilmakuplia, puhko ne haarukalla heti.