Käväisin kirpparilla taas jokunen aika sitten, ja siellä iskin silmäni heti tähän ihanaan pikkutuoliin, jolla oli hintaa vain 2,50 €. Luultavasti se on kaupallinen tuote, mutta silti jotenkin ainutlaatuisen näköinen. Tuolista oli yksi selkänojan pikkuruisista pinnoista katkennut, ja sitä oli koitettu liimata. Vein tuolin puuverstaallemme jossa pojat liimasivat sen parhaansa mukaan, ja sain vielä uuden petsi- ja lakkakerroksenkin liimattuun kohtaan. Otin kuvan tuolista myös mittanauhan kanssa, sillä kuvassa tuoli näyttää isommalta kuin onkaan.

Pidin työkavereilleni kurssin kahvipussikorien valmistuksesta eilen. Kahvipussisuikaleet he olivat ommelleet tai silittäneet jo valmiiksi, ja kurssilla opetin punontatekniikan. Tein aiheesta myös kattavan ohjeen, ja ajattelin laittaa sen tännekin, kunhan ehdin muuttaa sen nettikelvolliseksi (osa ohjeesta on käsinkirjoitettu ja piirretty).

Tässä tekemäni mallikori kurssille; tällainen pieni ja sievä. Seuraavassa kuvassa onkin vielä pienempiä ja sievempiä: molempien korien pohjan sivu on vain n. 7-7,5 cm. Kahvalliseen koriin voisi vaikkapa pistää konvehteja ja viedä joulutuliaisena tai -lahjana jollekin. Myöhemmin kori voisi toimia pikkutavaran säilytyskorina.

Myös keinutuoliprojektini on edistynyt. Puutyön näyttöni tökkiessä olen saanut sen vahattua jo kahteen kertaan, värinä läpikuultava pähkinäpuu. Ajattelin laittaa vielä kolmannen vahakerroksen, mutta kirkkaalla vahalla, jottei tuoli enää tuosta tummenisi.

Kuva on otettu juuri toisen värillisen kerroksen levittämisen jälkeen, ja pinta kiiltelee hieman. Kuivuttuaan vahapinta ei enää kiillä noin paljoa. Taustalla roikkuvat tuolin käsinojat, jotka oli saatava joka puolelta vahattua: Kauko keksi laittaa minulle tämmöisen virityksen, jotta vahan levitys olisi helpompaa. Tapit ovat tarttumista ja kääntelyä varten, kun koko pinta on jo märkä.

Tuskin maltan odottaa, että pääsen keinuttelemaan ja puikkoja kilisyttämään!