Kaikkea ja kaikenlaista on taas tullut tehtyä ja kokeiltua, tässä poimintoja.

Sain vihdoin kasattua puuverstaan poikien avustamana entisöimäni lipaston. Hyvältä näyttää; tosin toinen ovi ei oikein tahdo pysyä kiinni. Sitä täytynee vielä fiksailla.

Tässä pari uudempaa Collingwoodin poimintalaitteen avulla tehtyä mattoa. Ensimmäinen on näyttötyöni, aiheena tilaustyön valmistus. Tein maton tilauksesta työpaikkani asiakkaalle, ja kuva on niin sanottu tuotekuva, eli olen koettanut tehdä siitä mielenkiintoisen näköisen.

Pidin viime viikolla kurssin, jonka aiheena oli osmanrinki-pannunalunen. Alunen valmistetaan sisalnarusta punoen. Tämä kuvan alunen on itse asiassa kouluni punontaviikolta. Kurssilla käyttämämme sisalnaru oli hieman... karheampaa. Alusista tuli isompia ja köydestä irtosi paljon "nukkaa", jota leikkailtiin pois.

Kurssin lopuksi halukkaat saivat kokeilla ruskaruusujen tekoa. Ohje ruusuihin julkaistiin Aamulehdessä jokunen viikko sitten, ja materiaalina niihin käytettiin vaahteranlehtiä. Nättejä tuli!

Viime viikko olikin aikamoinen: tein myös iltapuhdetyönä kulttuurinäyttötyöhön kuuluvan Perä-Pohjolan kansallispuvun huivin. Eniten aikaa meni sen niisimiseen: lankoja kun oli reilu tuhat... Tässä se on juuri puista ottamisen jälkeen luomapuiden päällä kuvattuna. Viimeistelyä en ole vielä aloittanutkaan...

Novitan uusi sukkalehti kolahti postiluukusta sisään pari viikkoa sitten, ja minä rupesin välittömästi neulomaan ihania, värikkäitä polvisukkia sen ohjeen mukaan. Hieman muuttelin värejä ja mallia, mutta periaatteessa sukat ovat samat. Ehkäpä vielä pujotan jonkin nauhan tai kuminauhan yläreunaan; sukat kun eivät oikein tahdo pysyä ylhäällä kävellessä.